Zeven aanhoudingen na vechtpartij

Volendam • De politie heeft zondagavond zeven aanhoudingen verricht nadat een grote vechtpartij uitbrak op de Brugstraat in Volendam.

Rond 18.30 uur kreeg de politie verschillende 112-meldingen over een vechtpartij die ernstig uit de hand liep. Een groep voetbalsupporters zou ramen in slaan en met elkaar op de vuist gaan. Agenten vanuit verschillende regio’s snelden ter plaatse en moesten met man en macht werken om de open bare orde te herstellen. Agenten hebben op linie gestaan en gedreigd met de wapenstok. Ook zijn politiehonden ingezet om de groep in bedwang te houden. Zeven mannen uit Alkmaar en Noord-Scharwoude (in de leeftijd van 24 tot 45-jaar) zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en mishandeling. Zij zitten vast op het politiebureau en zijn inverzekering gesteld. Bij de vechtpartij raakte een politieagente gewond nadat zij was geslagen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bent u getuige geweest van deze vechtpartij en heeft u nog niet met de politie gesproken? Belt u dan met de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844.

 

CategoriesUncategorizedTags