Welcome to the future 2012

Landsmeer • In recreatiegebied ‘t Twiske werd zaterdag het evenement Welcome to the future georganiseerd.

Het evenement was erg goed georganiseerd en in verhouding vielen het aantal aanhoudingen mee. Over de gehele dag zijn er 13.600 bezoekers geweest. Er waren 58 zogenaamde zorgcontacten: bezoekers die in de problemen raakten door drugsgebruik of lichte verwondingen opliepen. In vier van deze gevallen bleek er sprake te zijn van XTC vergiftiging. Er werden 18 aanhoudingen verricht, grotendeels drugsgerelateerd. Bij een vechtpartij bij de hoofdingang werden twee personen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Één van de betrokkenen raakte gewond aan zijn hoofd en werd bij de EHBO nagekeken.

Alcohol en taxicontrole

Gedurende het evenement werd er ook een alcoholcontrole en taxicontrole gehouden. Bij de alcoholcontrole op de Kolkweg werden door politiemensen in totaal zes aanhoudingen verricht van bestuurders die te diep in het glaasje hadden gekeken. In twee gevallen hadden de bestuurders (één automobilist en één bromfietser) dermate veel gedronken dat het rijbewijs werd ingevorderd. Bij de taxicontrole zijn 30 bekeuringen uitgeschreven omdat aan allerlei voorwaarden niet werd voldaan (teveel passagiers, geen taxameter of niet gebruiken, geen juiste papieren e.d.). In acht gevallen (van de 30) werden er boetes uitgedeeld vanwege technische gebreken. 13 Taxi’s moesten hun werkzaamheden direct staken in verband met zeer ernstige technische gebreken en/of rij – en rusttijdovertredingen en verlopen taxameters.

Beroving toegangskaartjes

De politie stelt een onderzoek in naar een melding van een beroving van vier toegangskaartjes bij het evenemententerrein omstreeks 12.20 uur. Twee blanke jongens op een lichte scooter trokken toegangskaarten uit de handen van mensen die naar het evenement wilden. Het is niet duidelijk of de daders het evenementerrein opgegaan zijn.

Omstreeks 01.30 uur verlieten de laatste bezoekers het evenemententerrein.

CategoriesUncategorizedTags