Welcome to the Future 2012 (rectificatie)

Landsmeer • In recreatiegebied ‘t Twiske in Landsmeer vond afgelopen zaterdag het dance event Welcome to the Future plaats. Het evenement verliep voorspoedig en de sfeer onder de bezoekers was gemoedelijk te noemen.

Over de gehele dag hebben bijna 14.000 mensen het festivalterrein bezocht. In verhouding tot het aantal bezoekers vielen het aantal aanhoudingen erg mee. De politie verrichtte 18 aanhoudingen voor onder andere drugsbezit en openlijke geweldpleging.

EHBO bezoeken

Bij de EHBO-post kwamen gedurende de dag en avond 68 mensen langs met uiteenlopende verzoeken waarvan vijf middelengerelateerd. Verder waren het verzoeken voor een aspirientje tot een lichte verwonding zoals enkelkneuzingen.

Alcohol en taxicontrole

Gedurende het evenement hield de politie een alcohol- en taxicontrole. Bij de alcoholcontrole op de Kolkweg verrichten politieagenten in totaal zes aanhoudingen. Het ging om bestuurders die te diep in het glaasje hadden gekeken. In twee gevallen hadden de bestuurders (één automobilist en één bromfietser) zo veel gedronken dat het rijbewijs werd ingevorderd. Bij de taxicontrole zijn 30 bekeuringen uitgeschreven omdat aan allerlei voorwaarden niet werd voldaan (teveel passagiers, geen taximeter of niet gebruiken, geen juiste papieren). In acht gevallen (van de 30) werden er boetes uitgedeeld vanwege technische gebreken. 13 Taxi’s moesten hun werkzaamheden direct staken in verband met zeer ernstige technische gebreken en/of rij- en rusttijdovertredingen en verlopen taximeters.

Beroving toegangskaartjes

De politie stelt een onderzoek in naar een melding van een beroving van vier toegangskaartjes bij het evenemententerrein omstreeks 12.20 uur. Twee blanke jongens op een lichte scooter trokken toegangskaarten uit de handen van mensen die naar het evenement wilden. De organisatie heeft deze tickets ongeldig gemaakt en de gedupeerden toegang verleend. De daders zijn nog niet opgespoord.

Omstreeks 00.30 uur verlieten de laatste bezoekers het evenemententerrein. Zowel de organisator als de gemeente en politie zijn tevreden over het verloop van het evenement.

CategoriesUncategorizedTags