Weekendberichten 24 juni 2012

Purmerend, Wormerveer, Zaandam •

Auto rijdt bouwput in

WORMERVEER, 23 juni – Een 29-jarige vrouw uit Wormerveer is om 21.00 uur in haar auto een bouwplaats opgereden op de Kerkstraat. Daarbij reed zij vervolgens een bouwput in en kwam twee meter lager tot stilstand. Het stuur van de auto drukte tijdens de val in haar maag. De vrouw reed over de Kerkstraat en wilde linksaf de Provinciale weg oprijden richting Assendelft. Onduidelijk is vooralsnog hoe zij de bouwplaats kon oprijden. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Door de politie wordt onderzocht hoe dit kon gebeuren.

Agressieve man aangehouden

PURMEREND, 23 juni – Een 25-jarige man uit Purmerend is door de politie om 23.45 uur aangehouden vanwege bedreiging. De man had een 63-jarige man in diens woning bedreigd. De verdachte is door de politie aangehouden voor verhoor en meegenomen naar het bureau.

Twee mannen aangehouden na sluitingstijd

PURMEREND, 23 juni – Na sluitingstijd bleef een groep mensen zich om 04.00 uur provocerend gedragen op straat. Een van hen, een 24-jarige man uit Purmerend, werd op de Koestraat aangehouden en verzette zich, waarna de rest van de groep zich ermee ging bemoeien. Na zijn aanhouding begon een van de omstanders tegen een politieman in niet mis te verstane bewoordingen te schelden. Ook deze man, een 26-jarige man uit Purmerend, is door de politie aangehouden. 

Aangehouden vanwege rijden tijdens rijontzegging

ZAANDAM, 23 juni – Op de Kanaalkade heeft de politie om 17.30 ur een 20-jarige man uit Zaandam aangehouden in zijn auto. De man reed in een auto terwijl hij een rijontzegging had. Ook gaf hij in eerste instantie een valse naam op en kon hij geen legitimatiebewijs tonen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder rijdt verkeerslicht omver

PURMEREND, 24 juni – Op de Grotenhuysweg is een 19-jarige man uit Purmerend om 06.30 uur in zijn auto tegen een verkeerslicht gereden. De auto had verkeerslicht volledig omver gereden en stond half op stoep en fietspad. Vlakbij de auto is de bestuurder door de politie aangehouden. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,84) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

 

 

CategoriesUncategorizedTags