Waarschuwing babbeltruc

Krommenie • De politie van Zaanstreek-Waterland waarschuwt inwoners om op te passen voor mensen met babbeltrucs.

Aan de Whitestraat in Krommenie waagde deze week een man een poging om binnen te komen met het verhaal dat hij een contract wilde afsluiten voor reiniging van de vuilcontainer. Een andere veelgebruikte truc is het willen afsluiten van een contract voor een energieleverancier. Vraag in dit soort gevallen altijd naar de identiteit van de persoon en bel bij twijfel het bedrijf waarvoor hij werkt alvorens de persoon binnen te laten. In de meeste gevallen maken oplichters en dieven misbruik van het vertrouwen van mensen.

De politie adviseert:

  • Collectanten, meteropnemers en postbodes bij twijfel om legitimatie te vragen en ze zeker niet binnen te laten.

  • Waardevolle goederen (zoals portemonnees) goed op te bergen, vooral wanneer u naar plaatsen gaat waar veel publiek komt. 

  • De pincode goed af te schermen als u deze intoetst en pas en code gescheiden te bewaren.

  • Ga niet in op het aanbod van klusjesmensen die bij u aan de deur komen of laat een duidelijk offerte opmaken waarover later geen misverstanden kunnen ontstaan.

Mocht u toch het slachtoffer worden van oplichting, bedenk dan dat u waarschijnlijk niet de enige bent. Ook zal een oplichter slachtoffers blijven maken zolang hij niet opgepakt is. Het is daarom belangrijk altijd verdachte zaken te melden of om aangifte te doen.

Voor meldingen kunt u 24 uur per dag bellen met 0900-8844. En mocht u het slachtoffer zijn geworden van oplichting, doet u dan vooral aangifte. Voor het doen van aangifte kunt u een afspraak maken via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

CategoriesUncategorizedTags