Voorkom een straatroof

Zaanstreek-Waterland • Afgelopen week zijn op verschillende plekken in de regio Zaanstreek-Waterland mensen beroofd van hun geld en eigendommen.

Afgelopen vrijdag reden twee jongens op een scooter op de Wielingenstraat in Purmerend. Een van hen trok een mobiel uit de hand van een 34-jarige vrouw uit Purmerend die op dat moment op haar scooter reed en haar telefoon in haar hand had. In de avond werd een 17-jarige jongen uit Zaandam van zijn koptelefoon beroofd. Hij fietste over de Wibautstraat in Zaandam toen twee jongens op een scooter hem inhaalden en zijn koptelefoon van zijn hoofd aftrokken. Op zaterdag werd een man bij het J.F. Kennedyplein in Purmerend aangesproken door een man die vervolgens een steekwapen tevoorschijn haalde, de man hiermee bedreigde en hem sommeerde geld af te geven. De politie doet onderzoek naar deze straatroven maar wil ook een waarschuwing afgeven.

Zorg ervoor dat straatrovers bij u geen kans maken en neem daarom de volgende maatregelen in acht.

• Let extra op als mensen u op korte afstand lopend, fietsend of op de scooter passeren.

• Pas op met het zichtbaar op donkere en afgelegen plaatsen gebruiken van uw smartphone/Mp3-speler/koptelefoon. U bent dan afgeleid en daarom een makkelijke prooi voor straatrovers.

• Pin niet op een afgelegen plek of op slecht verlichte plekken.

• Loop niet te koop met uw waardevolle spullen.

• Draag uw tas aan de voorzijde van uw lichaam of maak deze goed vast.

Doe altijd aangifte!

Bent u slachtoffer van straatroof? Onthoud dan het signalement van de dader(s), hun vervoermiddel (vooral het kenteken) en hun vluchtrichting (straatnaam). Doe altijd aangifte. De politie krijgt zo een goed beeld van deze vorm van criminaliteit en kan actie ondernemen.

CategoriesUncategorizedTags