Verdachten van heling en diefstal (lok)fietsen aangehouden

Zaandam en Purmerend • De politie heeft maandagochtend twee mannen uit Zaandam, van 45 en 32 jaar, aangehouden wegens respectievelijk heling van een fiets en fietsdiefstal.

De 32-jarige Zaandammer stal een lokfiets vanaf de Prinsenstraat en fietste ermee richting de St. Cathrijnestraat in Zaandam. De man verkocht de fiets vervolgens omdat de fiets te groot voor hem was. Een agent zag een 45-jarige Zaandammer fietsen op de gestolen lokfiets en hield hem aan. Hij verklaarde de fiets net gekocht te hebben. De politie kon in de directe omgeving ook de fietsendief aanhouden. Deze is na verhoor in verzekering gesteld. 

Op de Willem Brinkmanstraat in Zaandam hield de politie maandagmiddag een 58-jarige man uit Zaandam aan wegens heling van een fiets. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak. Er is proces-verbaal opgemaakt.

De politie zag in de nacht van maandag op dinsdag een aantal fietsen staan op de Gaffelstraat in Purmerend waarvan een als gestolen gesignaleerd stond. Enige tijd later kwamen vijf personen aanlopen die de fietsen, waaronder de gestolen fiets, mee wilden nemen. Hiervoor werd een 16-jarige jongen uit Amsterdam Zuidoost aangehouden wegens heling.

Het kopen van een gestolen product is strafbaar. Iedereen die iets via bijvoorbeeld een advertentiesite wil kopen, kan nu checken of een aangeboden product als gestolen geregistreerd staat. U heeft alleen het serienummer van het aangeboden product nodig. Deze kunt u eenvoudig opvragen bij de verkoper. Kijk op www.stopheling.nl. Indien het product als gestolen gesignaleerd staat dan kunt u direct via genoemde website aangifte doen of op het bureau.

CategoriesUncategorizedTags