Tweede verdachte Purmerlandse moordzaak zwaargewond

Amsterdam • Vrijdag, omstreeks 14.15 uur, heeft een 34-jarige man uit Amsterdam-Noord zichzelf neergeschoten in zijn woning aan de Wognumerstraat.

Rond 5.00 uur wilde het Arrestatieteam hem aanhouden maar de man had zichzelf opgesloten in zijn slaapkamer. Onderhandelaars hebben meerdere pogingen ondernomen om de verdachte uit de woning te krijgen waarbij de veiligheid van de verdachte, hulpdiensten en omstanders centraal stond. Aanvankelijk leek dit goed te gaan en zag het ernaar uit dat de verdachte zich wilde overgeven. Kort nadat de verdachte het contact met de onderhandelaar had verbroken, klonk er een schot. De man had zichzelf met een vuurwapen neergeschoten. Ambulancepersoneel en traumahelicopter werden ingezet. De man is zwaargewond en verkeert in kritieke toestand. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de drievoudige moord in Purmerland. De buurt is enkele uren afgezet geweest. De rijksrecherche stelt, zoals gebruikelijk, een onderzoek in.

Op een parkeerplaats in Purmerland werden op 20 december de 42-jarige Arjan Kools en de 40-jarige Maurice Bouhuijs dood aangetroffen naast hun auto's. Ze waren doodgeschoten. Op 19 januari werd het levenloze lichaam van de 34-jarige Mohamed Benbouker in het Noord-Hollands Kanaal in Landsmeer aangetroffen. Hij was op 21 december vorig jaar als vermist opgegeven. Eerder dit jaar, op 22 februari, hield de politie een 45-jarige man uit Purmerend aan in deze zaak.

CategoriesUncategorizedTags