Twee aanhoudingen na gewelddadige diefstal geld en overvallen bij supermarkten

Zaanstreek-Waterland • Een 24-jarige man uit Castricum en een 21-jarige man uit Alkmaar zijn woensdagochtend in hun woning aangehouden. Zij worden ervan verdacht op donderdag 13 september jl. met geweld geld te hebben gestolen uit de kassa bij de Lidl aan het Geert Groteplein in Alkmaar. Twintig minuten later gebeurde hetzelfde bij de Albert Heijn aan de Rosendaal in Heiloo.


Op deze donderdag kwam rond 20.00 uur een man bij de kassa bij de Lidl. Hij wilde afrekenen. Toen de caissière het artikel had gescand, wilde de man betalen. Op het moment dat de caissière de kassalade opendeed kwam de man naast haar staan. Hij prikte de vrouw met een scherp voorwerp in haar hand en ging er vervolgens met het geld vandoor. Het slachtoffer liep lichte verwondingen aan haar hand op. Twintig minuten later kwam er een melding dat een man een greep in de kassa had gedaan bij de Albert Heijn aan de Rosendaal in Heiloo. Ook in dit geval kwam de man bij de kassa en wilde dit betalen. Ook hier ging hij er met geld uit de kassa vandoor. 

De politie deed onderzoek naar de beide diefstallen en kon beide verdachten woensdagochtend aanhouden. De politie verdenkt een van deze verdachten ook van betrokkenheid bij meerdere diefstallen c.q. overvallen op supermarkten in Zaandam, Heemskerk en Beverwijk. Op vrijdagmiddag 14 september rekende een onbekende man bij de Lidl aan de Spitsbergen in Zaandam een product af. Toen de caissière de kassalade opende, deed de verdachte een greep in de lade en ging er vervolgens rennend met buit vandoor. Het onderzoek is in volle gang.
CategoriesUncategorizedTags