Sms’en met hoge snelheid

Noord-Holland • De onopvallende videosurveillanten hebben gisteren het verkeer in Noord-Holland gecontroleerd op onveilig rijgedrag.

Zij reden o.a. op de N8, N242, N201, N205, N208, N302, N246, A8, A9, A22 en de A208. Weggebruikers die gevaarlijk rijgedrag vertoonden, werden door de videosurveillanten aan de kant gezet en in de gelegenheid gesteld om de beelden van hun gevaarlijke rijgedrag terug te zien. Ook werd een aantal bromfietsers aan de kant gezet die zonder helm reden; zij kregen direct hun bekeuring mee. Bestuurders met 'kleefgedrag' op hun voorgangers en hardrijders werden eveneens aan de kant gezet door de videosurveillanten. Op de A8 in Wormer trok rond 19.45 uur een Engelsman de aandacht van de videosurveillanten omdat hij ruim 58 km/uur boven de maximum toegestane snelheid en tevens zat de 'sms’en'. De 42-jarige Londenaar werd direct aan de kant gezet en de videosurveillanten vorderden zijn rijbewijs in. De Engelsman werd in de gelegenheid gesteld om de beelden van zijn eigen gevaarlijke rijgedrag nog even na te zien.
De videosurveillanten rijden op ongevalswegen in Noord-Holland en zetten weggebruikers aan de kant die opvallen door hun gevaarlijke rijgedrag. Regelmatig schrikken de weggebruikers van hun eigen rijgedrag, nadat zij de beelden hebben nagezien in de videosurveillanceauto.
CategoriesUncategorizedTags