Schietincident skatebaan

Koog aan de Zaan • De politie heeft twee mannen van 19 en 20-jaar uit Koog aan de Zaan aangehouden naar aanleiding van een schietincident op vrijdag 4 mei in Koog aan de Zaan.

Rond 23.30 uur kreeg de politie een melding over een schietpartij op de skatebaan (onder de A8). Agenten snelden ter plaatsen, maar wisten de mogelijke dader niet direct aan te houden. Korte tijd later werd een 20-jarige man in het centrum van Zaandam aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tijdens dit verhoor bleek al snel dat hij niet de dader was en is heengezonden. Korte tijd later werd de 19-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden. Hij heeft inmiddels bekend.

De aanleiding van de schietpartij was een ruzie die die avond uit de hand liep. Of er gericht is geschoten of niet wordt nog onderzocht. Wel is bekend dat het om een alarmpistool gaat. Dit pistool is in beslag genomen. Bij het schietincident raakte niemand gewond. De verdachte is inverzekeringgesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

CategoriesUncategorizedTags