Rustige luilakviering

Zaanstreek-Waterland • De luilakviering die traditiegetrouw voor het Pinksterweekeinde plaats vindt, is dit jaar in vergelijking tot voorgaande jaren relatief rustig verlopen in de Zaanstreek.

Er waren opvallend weinig jongeren op straat tijdens de luilak. Hieronder een opsomming van de belangrijkste incidenten:

– In Westerkoog een vuurwerkbom aangetroffen aan een lantaarnpaal op de busbrug;

– In Wormerveer bij meerdere jongeren boter en toiletpapier en zeep afgenomen;

– Op de Wilgenkade in Wormerveer een auto op zijn kant aangetroffen, er was niemand aanwezig;

– Twee jongens van 17 jaar uit Wormerland en Wormer aangehouden voor vernieling; zij gooiden stenen door de ruiten van een kanovereniging in Wormer

– Naast de Jeans Factory in Wormerveer was een luilakvuur. Het 42-jarige mannelijke slachtoffer was hier met een aantal vrienden. Na een halve fles Gold Strike te hebben genuttigd zou hij het laatste pallet op het vuur gooien. Hij verloor hierbij zijn evenwicht en viel op handen en knieeën in de smeulende en verkoolde houtresten. Hij is meteen in de Zaan gesprongen. Het slachtoffer is 2e en 3e graads verbrand aan handen/onderarmen/knieeën en onderbenen.

De politie heeft dit jaar extra agenten ingezet in risicovolle gebieden en heeft van tevoren via Twitter en persberichten burgers opgeroepen om hun spullen goed op te bergen en een oogje in het zeil te houden op straat.

CategoriesUncategorizedTags