Ruim 2.500 blaastesten

Oostzaan •

Ruim 2.500 blaastesten tijdens controle op A8
OOSTZAAN, 21 en 22 september – De verkeerspolitie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de A8 gecontroleerd op het rijden onder invloed. In totaal werden 26 drankrijders uit het verkeer gehaald. Negen van hen waren beginnend bestuurder. Tussen 22:00 uur en 03:30 uur werden 2.527 blaastesten afgenomen. Bij de grootscheepse controle waren behalve waren behalve politiemensen ook medewerkers van de Belastingdienst betrokken. Tijdens de controle was een speciale ANPR-auto aanwezig die de kentekens registreerde van alle passerende auto's. Het ‘scannen’  van de kentekens leverde 46 keer een hit op voor de belastindienst. In totaal werd er door de belastindienst een bedrag van 50.000 euro geïnd en werden vijftien auto's in beslag genomen. Tot slot krijgen meerdere auto-eigenaren naar aanleiding van de controle een naheffing van de BPM omdat zij te lang in een motorvoertuig rijden met een buitenlands kenteken.

Alcohol en verkeer gaan niet samen
Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 5 dodelijke verkeersongevallen wordt veroorzaakt door mensen die rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Vooral zware drinkers en jonge mannen zijn betrokken bij deze ongevallen. Iemand die rijdt onder invloed kan een geldboete, gevangenisstraf of rijontzegging krijgen. Meer info is te vinden op: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijden-onder-invloed-van-alcohol-en-drugs. Daarnaast staan er stevige boetes op rijden onder invloed (vanaf € 340,--). 
 
Drankrijders raken na 2 veroordelingen het rijbewijs helemaal kwijt
Vanaf 1 juni vorig jaar is een puntensysteem rijbewijzen voor alcohol ingevoerd. Dit houdt in dat wanneer iemand binnen 5 jaar twee keer door de rechter wordt veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol, deze zijn rijbewijs kwijt raakt en niet meer mag rijden. Bij de tweede overtreding moet het promillage dan wel meer dan 1,3 zijn. Of er moet sprake zijn van een weigering om mee te werken aan het alcoholonderzoek. Na de periode van de rijontzegging moet opnieuw rijexamen gedaan worden. Dit puntensysteem geldt alleen voor het rijden onder invloed van drank en geldt voor zowel ervaren als beginnende bestuurders. 
 
Zoek een BOB!
Ondanks het grote draagvlak voor alcoholcontroles, worden toch nog dagelijks drankrijders aangehouden. Als u van plan bent om te drinken, regel dan vooraf vervoer of zoek uw BOB. Meer informatie over de BOB is te vinden op -> http://www.nederlandveilig.nl/bob

CategoriesUncategorizedTags