Resultaten controles Regio op slot

Zaanstreek-Waterland • De politie Zaanstreek-Waterland is weer een Donkere Dagen Offensief gestart om de stijging van criminaliteit tijdens de donkere maanden tegen te gaan. Tijdens deze periode zet de politie verschillende acties uit.

Regio op slot is een actie waarbij regelmatig op verschillende locaties en tijden, bij in- en uitvalswegen, controles worden gehouden. Door de inzet van ANPR (kentekenherkenning) worden ‘goede’ automobilisten ontzien en kunnen bekenden van de politie er eerder worden uitgepikt door politiemotorrijders. Deze acties komen tot stand in samenwerking met de Douane en de Belastingdienst.

Maandag 5 november t/m woensdag 7 november
In het kader van de Regio op slot actie, stonden agenten maandagmiddag en -avond op de Jaagweg, de Churchillaan en de Laan der Continenten in Purmerend om voertuigen te controleren. De politie controleerde 81 voertuigen en schreef drie bekeuringen voor niet handsfree bellen. Twee personen hadden nog uitstaande boetes die ze moesten betalen.

Dinsdagavond zijn er 85 voertuigen gecontroleerd op de Kolkweg in Oostzaan. Een automobilist werkte niet mee aan de controle en reed met hoge snelheid weg in de richting van de A10. Na een lange achtervolging en met hulp van de politie Amsterdam-Amstelland, is de verdachte aangehouden in de regio Gooi- en Vechtstreek. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Twee bestuurders waren niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Een bestuurder had nog geprobeerd kentekenplaten te verwisselen.

De politie controleerde woensdag, tussen 19.30 uur en 22.15 uur, op industrieterrein Skoon in Oostzaan en op de Oost Dorsch in Zaandam. Een 28-jarige bestuurder uit Amsterdam reed met hoge snelheid op de controleplaats af. Hij werd staande gehouden en bleek een bekende van de politie. De man verklaarde boos te zijn omdat hij nu moest omrijden. Hij kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs. Een voertuig is buiten gebruik gesteld omdat de bestuurder nog een boete had openstaan die hij niet kon betalen. Verder deelden agenten boetes uit voor het niet dragen van de autogordel, geen verlichting voeren en het rijden zonder rijbewijs.

CategoriesUncategorizedTags