Resultaten controles Regio op slot

Zaanstreek-Waterland • De politie Zaanstreek-Waterland is weer een Donkere Dagen Offensief gestart om de stijging van criminaliteit tijdens de donkere maanden tegen te gaan. Tijdens deze periode zet de politie verschillende acties uit.

Regio op slot is een actie waarbij regelmatig op verschillende locaties, bij in- en uitvalswegen, controles worden gehouden. Door de inzet van ANPR (kentekenherkenning) worden ‘goede’ automobilisten ontzien en kunnen bekenden van de politie er eerder worden uitgepikt door politiemotorrijders. Deze acties komen tot stand in samenwerking met de Douane en de Belastingdienst.
Maandag 29 oktober
De politie heeft gecontroleerd aan de Kerkstraat in Oostzaan tussen 15.30 uur en 18.00 uur. Hierbij zijn 27 auto’s en een bromfietser gecontroleerd waarbij de bromfietser niet over een rijbewijs bleek te beschikken, deze heeft een bekeuring gekregen.
Dinsdag 30 oktober
Op deze dag is langs de Verzetstraat in Koog aan de Zaan en de IJdoornlaan in Landsmeer gecontroleerd. Van 16.00 uur tot 18.00 uur zijn 48 voertuigen gecontroleerd langs de Verzetstraat. Een bestuurder is bekeurd wegens het illegaal gebruik van een buitenlands kenteken. Van 19.00 uur tot 22.00 uur is in Landsmeer gecontroleerd aan de IJdoornlaan. Hierbij zijn veertig voertuigen gecontroleerd waarbij een bekeuring is uitgedeeld wegens het rijden zonder kentekenplaat op een aanhanger. Ook is een bekeuring gegeven aan een bestuurder zonder rijbewijs.
Donderdag 1 november
Donderdag is van 16.30 uur tot 18.00 uur bij het motel in Katwoude gecontroleerd, van 19.00 uur tot 20.30 uur langs de Zarken in Monnickendam en van 20.45 uur tot 22.15 uur in Broek in Waterland ter hoogte van de bushaltes. Hierbij zijn in totaal 79 voertuigen gecontroleerd. Twee automobilisten zijn bekeurd wegens rijden zonder rijbewijs
CategoriesUncategorizedTags