Politie start weer met Donkere Dagen Offensief

Zaanstreek-Waterland • De herfst is begonnen en dat betekent automatisch kortere dagen en langere nachten. De donkerte biedt criminelen meer mogelijkheden om ongezien toe te slaan en te vluchten. Daarom is de politie de komende periode volop en extra aanwezig om criminaliteit te voorkomen en daders snel te pakken.Extra alert
Vincent Bodifee, projectleider van het Donkere Dagen Offensief vertelt: "Tijdens de donkere dagen ligt onze prioriteit nog meer bij de ernstige criminaliteit, zoals: overvallen, woning- en bedrijfsinbraken, straatroven, autocriminaliteit en geweld. In deze periode stijgen deze delicten namelijk. We zetten verschillende acties uit om de criminaliteit te verminderen, de pakkans te vergroten, maar ook om criminaliteit te voorkomen. Daarvoor zetten we verschillende experts uit onze regio in die hun krachten bundelen. Er is bijvoorbeeld een woninginbrakenteam dat zich richt op de opsporing van woninginbrekers."

Acties
"We zijn zowel zichtbaar als onherkenbaar in de wijk aanwezig om toezicht te houden op plaatsen waar criminelen vaker toeslaan. Maar dan niet alleen surveillerend. Regio op slot is een actie waarbij we de komende maanden op regelmatige basis en op verschillende locaties, bij in- en uitvalswegen, controles houden. Door de inzet van ANPR (kentekenherkenning) worden ‘goede’ automobilisten ontzien en kunnen bekenden van de politie er eerder worden uitgepikt door politiemotorrijders. Deze acties organiseren we samen met de Douane en de Belastingdienst," aldus Bodifee. Op de tijden dat er een groter risico is op criminele activiteiten, vliegt er een helikopter rond voor een goed overzicht.

Opgelet!
Een donkergekleed figuur loopt schichtig om zich heenkijkend tussen een rij auto’s door. Een auto staat al enige tijd met draaiende motor bij uw buren voor de deur. Belt u de politie bij zo’n verdachte situatie? Bodifee: "Uit de praktijk blijkt dat we regelmatig criminelen kunnen oppakken dankzij de hulp van burgers. Die informatie hebben we echt nodig. Belangrijk is dat we een signalement doorkrijgen en/of het kenteken van het voertuig. We komen liever een paar keer te veel dan één keer te laat. Samen binden we de strijd aan tegen criminaliteit."

CategoriesUncategorizedTags