Politie lost zes overvallen in Zaandam op

Zaandam • De politie hield de afgelopen maanden zes jongens uit Zaandam aan, in de leeftijd van 16 tot 21 jaar, die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij een of meerdere van een zestal overvallen. In een korte periode van twee weken, van 23 december 2011 tot 6 januari 2012, sloegen de overvallers toe bij verschillende bedrijven in een klein deel van Zaandam.Op 23 december vond er een overval plaats op de Vomar op de E. Heijmansstraat. Een avondwinkel aan de Keplerstraat werd overvallen op 28 december. Een week later, op 30 december, was de Lidl in Spitsbergen aan de beurt. Maar in dit geval verlieten de overvallers de zaak zonder buit. Twee tankstations, de Avia en de Shell werden op respectievelijk 31 december 2011 en 1 januari 2012 overvallen. Op 5 januari probeerden overvallers de snackbar aan de Brigantijnstraat te overvallen maar zonder resultaat. Bij alle overvallen gebruikten de verdachten een vuurwapen om het personeel te bedreigen.

Een 16-jarige jongen belde de politie met de verklaring dat hij onder dwang een overval had gepleegd. Hij gaf aan dat hij zich wilde melden, maar deed dit uiteindelijk toch niet. De recherche pakt de zaak snel op en zette verschillende opsporingsmethoden in, hoorde getuigen en verrichtte buurt- en sporenonderzoek. De verdachte werd getraceerd en 5 februari aangehouden. Zijn aanhouding was de aanleiding voor een uitgebreid onderzoek dat uiteindelijk leidde naar de aanhouding van de andere vijf overvallers en het oplossen van zes overvallen in totaal.

De zes overvallers zijn in gevangenhouding gesteld. De recherche sluit meerdere aanhoudingen de komende tijd niet uit en verzoekt getuigen, die nog niet hebben gesproken met de politie, zich te melden via: 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 

CategoriesUncategorizedTags