Politie lost 17 inbraken in Noord-Holland op

Zaanstreek-Waterland • De politie hield in de ochtend van woensdag 27 juni twee mannen en een vrouw, variërend in leeftijd van 20 tot 33, uit Assendelft en Amsterdam-Noord in hun woning aan. De politie verdenkt het drietal van het plegen van 17 inbraken verspreid door Noord-Holland.

Dankzij een tip kreeg de politie de drie op het spoor. Het Woninginbrakenteam van de politie startte, onder leiding van coördinator Rob Wegter, een onderzoek op en zette diverse opsporingsmiddelen in. Het onderzoek duurde een aantal maanden. Toen voldoende bewijs was verzameld en het net zich rond de verdachten sloot, konden de verdachten worden aangehouden. De politie hield het drietal buiten heterdaad aan. Wegter vertelt: “In de woning lagen allerlei gestolen spullen waaronder sieraden, televisies en fotocamera’s en ook een hoeveelheid geld. In totaal konden we 17 inbraken aan ze toeschrijven waarvan het merendeel woninginbraken betrof.”


Voorarrest

De verdachten zitten nog steeds in voorarrest in afwachting van de behandeling van hun zaak op de rechtszitting. De feiten waarvoor ze zich voor de rechter moeten verantwoorden,  zijn inbraak en heling. “Achteraf maakt de politie nog een berekening van het voordeel dat de inbrekers hebben verkregen uit de gestolen spullen. Dit proberen we dan op hen te verhalen,” aldus Wegter.


Gestolen spullen

Via de media, waaronder door het opsporingsprogramma Ter Plaatse en de website depolitiezoekt.nl, is beeldmateriaal getoond van de gestolen goederen die zijn aangetroffen bij de huiszoekingen van de verdachten. Slechts twee gedupeerden namen contact op; zij herkenden hun gestolen goederen. “Dit aantal viel wel wat tegen. Maar de mensen die kwamen, waren blij verrast dat ze maanden na de inbraak alsnog hun spullen terug kregen. En daar doe je het toch ook voor,” voegt Wegter toe. De gestolen spullen die nog niet terug zijn bij de rechtmatige eigenaren zijn terug te vinden op: www.depolitiezoekt.nl/zaanstreek-waterland

CategoriesUncategorizedTags