Politie, gemeente en Brijder Stichting pakken alcoholgebruik op straat aan

Purmerend • Vanaf komende vrijdag, 12 oktober, wordt alcoholgebruik op straat in Purmerend aangepakt. Met name in het centrumgebied gaat de politie streng controleren. Mensen die op straat alcohol nuttigen of een aangebroken blikje of flesje bij zich hebben, kunnen een bekeuring van 85 euro verwachten.

Begin september startte de gemeente in samenwerking met de Brijder Stichting een voorlichtingscampagne over de gevaren van alcohol. Onderdeel daarvan is de aanpak van het gebruik in openbare gebieden. Het zijn vooral de jongeren die op straat drinken en voor overlast zorgen. Er zijn twee plekken in De Gors aangewezen waar het verboden is om alcohol te drinken. Het gaat om het gebied in en om het Gorsebos en winkelcentrum De Gors. Daarnaast is ook winkelcentrum Gildeplein een aandachtspunt. Maar ook rondom fiets- en loopbruggen, speelterreinen en speelveldjes en schoolpleinen wordt extra gecontroleerd.

Niet alleen de politie houdt een extra oogje in het zeil houdt. Ook medewerkers van Team Buurt Toezicht en Team Handhaving van de gemeente en jongerenwerkers worden in dit project betrokken.

CategoriesUncategorizedTags