Nogmaals getuigen mishandeling gezocht

Krommenie • De politie vraagt nogmaals om getuigen van een mishandeling zaterdagnacht in Krommenie.

Rond 04.15 uur zijn een 24-jarige man uit Krommenie en zijn 21-jarige vriendin mishandeld op de Padlaan door een groepje jongens na het uitgaan. Een drietal andere jongens heeft hen gevonden na de mishandeling en de politie wil graag met hen in contact komen om meer over de situatie te weten te komen.
Naar nu blijkt was het mishandelde duo zelf behoorlijk onder invloed van alcohol. Na de mishandeling belden zij de politie en hierbij gaven zij aan de daders neer te zullen gaan steken. Zij hebben thuis een keukenmes gehaald en zijn wederom de straat op gegaan. In de omgeving van de Padlaan trof de politie kort daarna het duo aan dat op zoek was naar de daders om verhaal te halen. Het keukenmes werd in beslaggenomen en vernietigd. De man en zijn vriendin konden geen goed signalement van de daders geven.
De man en zijn vriendin waren zaterdag uit geweest in het centrum. Iets na vier uur zondagochtend liepen ze richting huis, maar onderweg pauzeerden ze even op een bankje naast de Stumpel. Bij een tegenovergelegen bankje stond een groep personen aan wie de man een sigaret vroeg. Hierna kon de man zich niets meer herinneren. Hij werd wakker met diverse schaafwonden en kneuzingen. Zijn vriendin, die hem wilde helpen, bleek ook geslagen. Toen de man weer bij bewustzijn kwam stonden er drie jongens om hem heen die hem naar huis wilden brengen. Zondag werd pas duidelijk dat de man een steekwond had, waarna hij naar het ziekenhuis is gegaan.
De politie heeft een onderzoek ingesteld. Er worden camerabeelden opgevraagd, de aangifte is opgenomen en getuigen worden gezocht. Graag wil de politie in contact komen met de drie jongens die erbij waren toen de man weer bijkwam. Het slachtoffer kon geen signalement doorgeven, behalve dat het een groepje van zo’n vijf blanke personen betrof, waaronder één jongen met blond haar.
Weet u meer van deze mishandeling dat de politie kan helpen bij haar onderzoek? Belt u dan met de recherche in Zaandijk via 0900-8844, of anoniem met 0800-7000.

Wat kunt u doen als u slachtoffer of getuige bent bij geweld op straat:
• schreeuw of toeter hard om hulp en maak de omgeving attent op het geweld
• bel direct 112, maar probeer met uw mobiele telefoon ook foto’s of filmpjes te maken
• onthoud zoveel mogelijk het signalement van de dader(s), hun vervoermiddelen en hun vluchtrichting
• laat het slachtoffer niet alleen en meld u aan als getuige (achteraf). Dit kan van belang zijn om de daders veroordeeld te krijgen
• bent u zelf slachtoffer, doe dan altijd aangifte bij de politie
CategoriesUncategorizedTags