Nieuwe verdachte aangehouden in Purmerlandse moordzaak

Purmerend • Het Arrestatieteam hield dinsdagmorgen een 40-jarige man uit Purmerend aan die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de drievoudige moord in Purmerland.

De man reed in zijn auto over de Linnaeuslaan in Purmerend toen het Arrestatieteam hem klem reed en arresteerde. De Purmerender wordt vrijdag 8 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris. Omdat de verdachte in alle beperkingen zit, zal er op dit moment geen verdere informatie verstrekt worden over de inhoud van het onderzoek.

Op een parkeerplaats in Purmerland werden op 20 december de 42-jarige Arjan Kools en de 40-jarige Maurice Bouhuijs dood aangetroffen naast hun auto’s. Ze waren doodgeschoten. Op 19 januari werd het levenloze lichaam van de 34-jarige Mohamed Benbouker in het Noord-Hollands Kanaal in Landsmeer aangetroffen. Hij was op 21 december vorig jaar als vermist opgegeven. Eerder dit jaar, op 22 februari, hield de politie een 45-jarige man uit Purmerend aan in deze zaak. Op 12 mei schoot een 34-jarige man zichzelf neer in zijn woning aan de Wognumerstraat in Amsterdam toen het Arrestatieteam hem aan wilde houden. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

CategoriesUncategorizedTags