Mogelijk inbrekers gespot

Purmerend • De politie waarschuwt voor criminelen die mogelijk hun zinnen hebben gezet op auto’s of woningen in de wijk Weidevenne in Purmerend.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de politie getipt dat een viertal mannen bijzondere aandacht hadden voor auto’s en woningen in de Oasestraat in Purmerend. De mannen waren vervolgens op de fiets vertrokken.
Onderzoek in de wijk leverde niet de groep verdachten op. Wel werd een man aangetroffen waarvan bekend is dat hij zich, mogelijk met anderen, bezig houdt met inbraken en diefstallen. Hoewel er geen directe reden was de man aan te houden, werd hij wel gedurende de nacht meerdere malen gecontroleerd in die wijk.
Omdat de man en de groep van vier personen mogelijk bezig waren de zaak af te leggen, adviseert de politie de bewoners om extra alert te zijn. Sluit auto’s en woningen deugdelijk af, laat geen waardevolle voorwerpen in uw auto liggen en zorg ervoor dat er geen voorwerpen in uw tuin liggen waarmee een inbraak eenvoudig gemaakt wordt, zoals ladders. Mocht u verdachte personen zien, bel dan met de politie op nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Ziet u een inbraak of diefstal terwijl dit gepleegd wordt, neem dan direct contact op met het alarmnummer 112.
CategoriesUncategorizedTags