Man aangehouden na melding beroving; getuigen van levensgevaarlijk rijgedrag gezocht

Marken, Amsterdam • Op zondagochtend rond 9.14 uur kreeg de politie de melding van een beroving van een parkeerwachter bij een parkeerterrein aan de Kruisbaakweg in Marken. Twee mannen gingen er met het geld vandoor in een zilvergrijze Mercede E klasse.

De verdachten reden via landelijk Noord naar de ringweg A10, via Noord en ring Zuid richting Den Haag. Daar keerden zij het voertuig en reden met zeer hoge snelheid tegen het verkeer in (van Badhoevedorp via de A10/A4 richting Sloten). Ter hoogte van de afslag Sloten/Schinkel schoot een motoragent op de banden van het voertuig om deze levensgevaarlijke actie te beeindigen. Het voertuig beschadigde dusdanig dat de verdachten moesten stoppen. Ze gingen er te voet vandoor. Een van hen, een 43-jarige man uit Engeland is aangehouden. De politie is een zoekactie gestart naar de andere verdachte. De 43-jarige man uit Engeland is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het geld is nog niet terecht.

Getuigen gezocht

De politie zoekt getuigen die het voertuig hebben zien rijden van Marken richting Amsterdam en vooral ook het levensgevaarlijke spookrijden op de A10/A4 hebben gezien. Zij verzoekt hen zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie in Zaanstreek-Waterland (0900 – 8844)

CategoriesUncategorizedTags