Illegalen aangetroffen bij controle

Zaandam • Donderdagavond heeft de Vreemdelingenpolitie twee illegalen uit Egypte aangehouden bij een controle in een caf√© en shoarmazaak aan de Damstraat en Gedempte Gracht in Zaandam.

De controle werd gecoördineerd door het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum. Deze organisatie fungeert als informatieknooppunt tussen diverse partners. In dit geval was het een samenwerking tussen Vreemdelingenpolitie, de politiemedewerkers van Zaandam-centrum, de gemeente Zaanstad, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie. Verder is bij de controle ook de Inspectie SZW (Arbeidsinspectie) in Amsterdam betrokken geweest. Deze instantie zal de ondernemers waarschijnlijk een boete opleggen voor het in dienst hebben van illegalen.

In het cafe werd een illegale 27-jarige man uit Egypte aangetroffen die daar werkte. Daarnaast was het niet in orde met de brandveiligheid van het pand. Dit pand is door de gemeente meteen gesloten.

In de shoarmazaak werd ook een illegaal uit Egypte aangetroffen, een 35-jarige man die daar werkte. Beide illegalen zijn meegenomen door de Vreemdelingenpolitie en worden binnenkort uitgezet naar hun thuisland.

CategoriesUncategorizedTags