Hardrijders aan de kant

Zaandam • Woensdagmiddag tussen 13:00 en 17:0 uur heeft de politie in de bocht onder de ‘fly over’ op de snelweg in Zaandam op snelheid gecontroleerd.

In de bocht, die de aansluiting vormt van het verkeer uit de richting van Purmerend (A7) naar Amsterdam (A8), haalden zeventien automobilisten een snelheid van 95 km per uur of meer. Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergun. De hardrijders werden vervolgens door motoragenten staande gehouden en bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 121 km per uur bij een toegestane snelheid van 70 km per uur. Een van de overtreders, een 20-jarige Engelsman, moest de boete ter plaatse betalen. De man verklaarde echter geen geld bij zich te hebben waarop de agenten besloten de auto van de man achter te houden tot hij de boete voldaan had. Een uur later kwam een vriend van de Engelsman het bedrag van 214 euro alsnog langsbrengen.

Tijdens de controle werd verdern nog een bestuurder bekeurd voor het rijden over de vluchtstrook. De automobilist haalde rechts in en maakte daarbij gebruik van de vluchtstrook. Hij kreeg een boete van 340 euro.

In verband met de gevaarzetting controleert de politie regelmatig in de bocht A7-A8 richting Zaandam. Voor de bocht wordt het verkeer door (matrix) borden ingelicht over de geldende maximumsnelheid van 70 km per uur.

 

CategoriesUncategorizedTags