Grote verkeerscontrole

Purmerend • Verschillende politie-eenheden, beambten van de Belastingdienst, Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) en de Koninklijke Marechaussee hebben donderdagochtend ter hoogte van de Brandweerkazerne in Purmerend een grote verkeerscontrole gehouden.

Vanaf 08.00 uur werden weggebruikers gecontroleerd op de juiste naleving van de wegenverkeerswet en belastingontduiking. In totaal zijn 90 voertuigen gecontroleerd, 34 bekeuringen uitgeschreven en vijf bestuurders aangetroffen die nog boetes hadden openstaan van in totaal 1700 euro.

Een 34-jarige man uit Hoorn is aangehouden omdat hij in een gestolen auto met daarop valse kentekenplaten reed. Omdat de verdachte zich niet zomaar gewonnen gaf moest de politie gepast geweld gebruiken bij zijn aanhouding. Op het politiebureau bleek de verdachte in het bezit te zijn van een wapen en harddrugs. Ook had hij nog een boete van 3500 euro openstaan en bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. De auto, het wapen en de drugs zijn in beslag genomen. De recherche heeft de zaak in onderzoek en zal proces-verbaal opmaken.

CategoriesUncategorizedTags