Grootscheepse verkeerscontrole

Oostzaan • Donderdagochtend vond aan de Westkolkdijk, ter hoogte van de Thorbeckeweg (oprit A8), een grootschalige transportcontrole plaats.

Behalve de politie werkten aan de controle de Douane, Provincie Noord-Holland, Inspectie leefomgeving en warenautoriteit, RDW, AID en de Belastingdienst mee.

Tussen 7:00 en 12:00 uur werden in totaal 35 vrachtauto’s en 72 (bestel)auto’s naar de speciaal ingerichte controleplaats, op het terrein van Rijkswaterstaat, gebracht. Voor diverse overtredingen werden boetes (18x) uitgedeeld. Er werd onder andere geschreen voor gladde banden, overbelading of losliggende lading, rijden met een te zware aanhanger en onjuiste kentekenplaten. Verder liepen drie personen die nog een boete open hadden staan tegen de lamp. De boetes, goed voor ruim driehonderd euro, werden ter plekke betaald. Eén bestuurder bleek illegaal in Nederland te verblijven en is aangehouden. De man is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Tijdens de controle was ook aandacht voor het ontduiken van de belastingwetgeving. Een zogenaamde ‘ANPR auto’ van de Belastingdienst registreerde alle kentekens van passerende auto’s. De kentekens werden vervolgens doorgegeven aan een van de vijf motoragenten die de auto’s  naar de controleplaats leidde. De Belastingdienst heeft voor een bedrag van 27.300 euro aan belastingschuld geïnd en daarnaast zijn vijftien auto’s in beslag genomen

De agenten en andere controleurs controleerden ook op de rijtijdenwet. Er is één onderzoek ingesteld in verband met mogelijke fraude met een tachograafschijf.

CategoriesUncategorizedTags