Festival Zaandam 200 op 1 en 2 juni goed verlopen

Zaandam • Het festival Zaandam 200 is vrijdag 1 en zaterdag 2 juni rustig verlopen en er hing een gezellige en gemoedelijke sfeer. Er waren enkele incidenten waarvoor verdachten zijn aangehouden. Voor onder andere bedreiging, mishandeling, openbare dronkenschap en het niet voldoen aan een bevel.

De politie hield vrijdagavond, rond 21.50 uur, een 40-jarige vrouw uit Zaandam aan die een portier op de Burcht zou hebben geslagen. De portier, die bij de Prins Hendrikkade stond, zag dat een vrouwelijke collega van hem naar achteren sprong omdat een vrouw slaande bewegingen maakte. Hij rende naar zijn collega toe om bij te springen. De vrouw gaf de portier een klap op zijn kin en ging volledig door het lint. Ze probeerde de portier meerdere keren te slaan maar hij kon de vrouw afweren en vervolgens aanhouden. Daarna hebben politieagenten de vrouw meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Een 42-jarige man uit Zaandam is zaterdagavond aangehouden wegens bedreiging van een portier. De portier sommeerde de man, die het evenemententerrein op wilde rijden met zijn fiets, om om te fietsen. Hierop bedreigde de Zaandammer de portier. Agenten kwamen eraan en hielden de man direct aan maar een 41-jarige vrouw uit Zaandam, die onder invloed verkeerde, bemoeide zich met zijn aanhouding en belemmerde deze. Zij werd daarom ook meegenomen naar het politiebureau en verhoord. Zij kreeg een boete voor openbare dronkenschap en het niet voldoen aan een bevel. Ook tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontroles
De afdeling Verkeershandhaving van de politie Zaanstreek-Waterland hield samen met de korpsen Kennemerland en Noord-Holland Noord op drie plekken in de Zaanstreek een grootschalige alcoholcontrole. Het verkeerstoezicht was vooral gericht op bezoekers van het evenement Zaandam200. De controle werd gehouden van 22.00 uur tot 04.00 uur. Op de A7, de Provinciale weg en de Thorbeckeweg stond een grote hoeveelheid agenten te controleren. Op de Thorbeckeweg werden 780 personen onderworpen aan een blaastest. Acht personen bleken alcohol gedronken te hebben en twee personen raakten hierdoor hun rijbewijs kwijt. Een 40-jarige man uit Leiden die 955 ug/l blies en een 23-jarige vrouw uit Zaandam die 430 ug/l blies. Zij was ook nog een beginnend bestuurder. In totaal werden 24 automobilisten aangehouden. Ook vier bromfietsers zijn opgepakt.

CategoriesUncategorizedTags