Drie aanhoudingen voor gewelddadige steekpartij uit 2007

Purmerend • De politie Zaanstreek-Waterland hield dinsdagochtend 22 mei drie mannen, in de leeftijd van 24 tot 27 jaar, uit Purmerend aan die verdacht worden van betrokkenheid bij een steekpartij op zaterdag 1 december 2007.Onbekenden vielen in de vroege ochtend een nu 26-jarige man uit Purmerend aan en brachten hem met een steekwapen zwaar lichamelijk letstel toe op de Populierenstraat in Purmerend. Twee getuigen troffen het slachtoffer later aan op de Purmersteenweg en vervoerden hem naar het ziekenhuis. Hij had onder andere een steekwond in zijn gezicht en heeft blijvende littekens en blijvende psychische schade overgehouden aan de aanval.

De politie startte een groot onderzoek: getuigen werden gehoord, sporen onderzocht en buurtonderzoek verricht. Ook besteedde Opsporing Verzocht op 8 mei jl aandacht aan de zaak. De politie kreeg onlangs een tip binnen die onderzocht werd en uiteindelijk leidde naar de drie mannen.

De drie Purmerenders zijn gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris in Haarlem. Ze worden beschuldigd van poging doodslag. De rechter-commissaris heeft de 3 verdachten inmiddels in bewaring gesteld.

 

 

CategoriesUncategorizedTags