Diefstal politie-uniform in uitzending Ter Plaatse

Purmerend • Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland, besteedt donderdag 18 oktober aandacht aan de diefstal van de politiejas en -pet van Gerrie, een bekende verschijning in Purmerend.

Op zondag 15 juli 2012 om 12.10 uur hebben vier onbekenden bij het tankstation Tamoil aan het John F. Kennedyplein in Purmerend de 50-jarige Purmerender beroofd van zijn politiekleding. De man zat op een paaltje bij de wasstraat toen vier mannen (twee blanken en twee donker getinte) op hem afkwamen en hem onder dwang ontdeden van zijn oude, donkerblauwe politiejas en -pet. Deze politiekleding wijkt af van de huidige politie-uniformen. De daders gingen er vervolgens vandoor in een zwarte auto in onbekende richting. 
Het is aannemelijk dat de daders zijn politiejas en –pet gebruiken om mensen bij criminele activiteiten zoals oplichting te misleiden. De politie Zaanstreek-Waterland wil graag de daders van dit misdrijf aanhouden en hoopt dat getuigen, die de daders herkennen van de beelden, zich willen melden. Dit kan via: 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Ter Plaatse (RTV N-H) begint om 17:40 uur en wordt elk uur herhaald. Het item is ook na de uitzending terug te kijken op: www.ter-plaatse.nl. Heeft u meer informatie over deze zaak? Belt u dan met de politie politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844. Of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).
CategoriesUncategorizedTags