Diefstal met geweld Zwaardemakerstraat (update)

Zaandam • Zaandam, 1 augustus 2012
De 25-jarige bewoner van de woning aan de Zwaardemakerstraat in Zaandam, waar dinsdagmiddag een diefstal met geweld plaatsvond, is eveneens aangehouden door de politie.

Omdat de politie meer dan 100 extacypillen in zijn woning aantrof toen zij daar was voor onderzoek. De 50-jarige vrouw uit Leiden, die dinsdagmiddag in verband met de diefstal werd aangehouden, is inmiddels op vrije voeten gesteld. Zij krijgt in een later stadium nog met justitie te maken, maar er was geen reden meer om haar langer vast te houden.

De politie werd dinsdagmiddag gealarmeerd door de 25-jarige bewoner die een conflict kreeg met een man en de 50-jarige vrouw in zijn woning. Het conflict lag in de relationele sfeer en er werd over en weer geduwd en getrokken. De man en de vrouw gingen er vervolgens vandoor en namen de laptop van de bewoner mee. De politie startte een zoekactie, waarbij Burgernet ook werd ingezet, en trof in de nabije omgeving een auto aan met daarin de 50-jarige vrouw die zich probeerde te verstoppen in de auto. Ze is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en de auto is in beslag genomen voor onderzoek. De politie heeft de tweede verdachte inmiddels ook op het oog. Hebt u nog meer informatie over deze diefstal? Neemt u dan contact op met de politie Zaanstreek-Waterland via: 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

CategoriesUncategorizedTags