Bedenk goed voor wie u open doet!

Wormerveer, Assendelft • Regelmatig verschijnen in diverse politieregio’s in Nederland nieuwsberichten over oplichting aan de deur met smoezen of zogeheten ‘babbeltrucs’.

Op uiteenlopende manieren weten oplichters iedere keer weer hun slag te slaan en vele onschuldige, vooral oudere, slachtoffers te maken. De daders zijn vaak getrainde mensen die heel eerlijk overkomen, u hoeft zich dan ook niet schuldig te voelen als u in een babbeltruc bent getrapt.

De laatste weken zijn vier inwoners van Wormerveer en Assendelft slachtoffer geworden van een babbeltruc. Bent u opgelicht, doet u dan vooral aangifte bij de politie. Met uw gegevens kunnen we de oplichter(s) opsporen en met voldoende bewijs laten veroordelen. Neem contact op met uw lokale politie en maak een afspraak voor het doen van aangifte. Voor uw aangifte wordt dan tijd vrijgemaakt en kunt u al uw informatie en vragen kwijt.

Tips om babbeltrucs te voorkomen als er wordt aangebeld:

– doe nooit zomaar open!

– kijk eerst door het raam, deurspion of gebruik de intercom

– vraag wie de persoon is en wat deze komt doen, vraag om een legitimatie

– wees bedacht op zielige praatjes of smoezen die oplichters gebruiken om binnen te komen

– vertrouwt u het niet, bel dan meteen de politie op 112

– geef nooit uw bankpas / pincode af

– blokkeer direct uw bankpas wanneer u bent bestolen of opgelicht

– heeft u een afspraak met een bedrijf aan huis? Zorg dat er een bekende bij u aanwezig is en laat niet zomaar mensen binnen. Medewerkers van een bank, een verzekeringsmaatschappij, de thuiszorg etc. komen nooit onaangekondigd bij u langs!

CategoriesUncategorizedTags