Auto-inbrekers aangehouden

Purmerend • Drie mannen uit Litouwen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op verdenking van inbraken in auto’s.

De drie mannen, afkomstig uit Litouwen, werden in de Purmerendse wijk Weidevenne aangehouden na een gezamenlijke actie van diverse eenheden en de inzet van een helikopter.
Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding van een verdachte auto met twee inzittenden op Zanzibar in Weidevenne. Surveillerende agenten troffen de auto aan met één inzittende. In de directe omgeving werd nog gezocht naar de tweede persoon, maar die werd niet aangetroffen. Rond half vier kwamen kort na elkaar twee meldingen binnen van auto-inbraken aan de Hudsonstraat en de Amazonelaan in Weidevenne. Na langdurig zoeken kon tegen vijf uur werd de verdachte van deze auto-inbraken aangehouden bij een bushalte aan de Gangeslaan. Een half uur later kon een derde verdachte worden aangehouden. Hij probeerde via het spoor te ontsnappen, maar agenten wisten hem te overmeesteren.
In het kader van het onderzoek is de politie nog op zoek naar getuigen, die in de nacht van donderdag op vrijdag iets verdachts gezien of gehoord hebben. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.
CategoriesUncategorizedTags