Aanhoudingen na tips bewoners

Landsmeer, Den Ilp • In Landsmeer en Den Ilp zijn de afgelopen weken diverse verdachten aangehouden in de gemeente Landsmeer na tips van bewoners.

De politie kan niet zonder tips van burgers en is blij dat met hulp van getuigen onderstaande aanhoudingen hebben plaatsgevonden.
In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juli is een 32-jarige Rotterdammer aangehouden aan de Polderweg in Den Ilp. Hij had vier buitenboordmotoren van boten gestolen wat door een 49-jarige Amsterdammer was gezien. Hij seinde de politie in waarna de verdachte aangehouden kon worden.
Zaterdagochtend 11 augustus kon met behulp van een oplettende krantenbezorger een fietsendief aangehouden worden. Rond 4.15 uur zag hij twee mannen die zich verdacht ophielden ter hoogte van de Stoutenburg in Landsmeer. De mannen hadden veel aandacht voor de woningen. Hij schakelde de politie waarna een van de twee mannen kon worden aangehouden, een 18-jarige man uit Amsterdam. Hij bleek op een gestolen fiets te rijden.
Dinsdag 21 augustus hield de politie om 17.15 uur vier mannen uit Amsterdam aan, in leeftijd variƫrend van 20 to 28 jaar, wegens woninginbraak op de Stoutenburg in Landsmeer. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf belde een man dat het alarm van zijn woning was afgegaan en schakelde de politie in. Meerdere politie-eenheden begaven zich naar de opgegeven locatie maar de inbrekers waren al gevlucht met buit. Diverse getuigen gaven signalementen door aan de agenten die een zoektocht startten. Hierdoor konden de vier mannen worden aangehouden.
De politie van Landsmeer is alle getuigen zeer erkentelijk voor de oplettendheid. Voor iedereen geldt: tip de politie als u verdachte personen of voertuigen in uw woonomgeving ziet. Noteer signalement, kenteken en bijzonderheden. Neem vervolgens contact met de politie via 0900-8844 of bij spoedgevallen het alarmnummer 112.
CategoriesUncategorizedTags