Aanhouding wegens 2 gewelddadige berovingen

Zaandam, Bergen • Deze week is, door de politie Zaanstreek-Waterland in samenwerking met Noord-Holland Noord, een 30-jarige man uit Zaandam aangehouden.

De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij twee gewelddadige berovingen in één nacht. De eerste beroving was in Zaandam op woensdagavond 17 augustus 2011 rond 22.00 uur. Hierbij zou de verdachte samen met een andere man een 28-jarige Zaandammer hebben mishandeld en geld van hem hebben geëist: de verdachten namen het slachtoffer mee in zijn eigen auto en dwongen hem te pinnen.

Even na middernacht, op 18 augustus dus, vond in Bergen een soortgelijke beroving plaats. Hier werd een 17-jarige jongen uit Warmenhuizen door 2 mannen onder dwang meegenomen in de auto die afkomstig was van het slachtoffer van de beroving eerder op de avond. Ook dit tweede slachtoffer moest pinnen. Tevens werd zijn Iphone van hem afgenomen. 

Na onderzoek kon op 3 juli de 30-jarige verdachte worden aangehouden. Donderdag is hij door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Inmiddels heeft hij een bekentenis afgelegd.

De politie zet het onderzoek voort en is nog op zoek naar de andere verdachte.

CategoriesUncategorizedTags