Aanhouding mogelijke auto-inbrekers

Volendam • Woensdagochtend om 4.15 zijn twee mannen aangehouden die zich mogelijk bezighouden met auto-inbraken in de omgeving van Volendam.

Het tweetal, 23 en 24 jaar uit Litouwen, hield zich verdacht op in een auto in de omgeving van Volendam. Zij zijn aangehouden langs de Provincialeweg ter hoogte van Katwoude, in hun auto zijn diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen die te gebruiken zijn om auto’s open te breken. Zij hadden geen gestolen goederen bij zich.

De politie doet onderzoek en is benieuwd of er mensen zijn die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van mogelijke auto-inbraken. Ook informatie over rondhangende personen in de straat kan belangrijk zijn.

Het is bekend dat auto-inbrekers regelmatig hun buit in de omgeving verstoppen, bijvoorbeeld in bosjes. Als u bijvoorbeeld een plastic zak ziet liggen op een vreemde plaats met daarin mogelijk gestolen goederen uit auto’s, is het verzoek is om deze niet aan te raken maar onmiddellijk de politie te bellen. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

De politie vraagt bewoners van Volendam aangifte te komen doen als er in hun auto is ingebroken. Daarnaast is het advies om de komende nachten alert te zijn en onderstaande tips te volgen om inbraak in uw auto te voorkomen:

– Laat nooit kostbaarheden in de auto achter, zoals navigatiesysteem, camera, telefoon, koffer, autopapieren, geld of creditcards

– Laat zien dat u niets waardevols verbergt. Zet het dashboardkastje open.

– Parkeer – indien mogelijk – op een goed verlichte plaats.

– Bent u toch slachtoffer geworden, waarschuw dan altijd de politie! Ziet u dat er in de auto van iemand anders wordt ingebroken, bel dan 112. 

CategoriesUncategorizedTags